Röster

Vill också du dela med dig av dina erfarenheter så är du varmt välkommen!
Mejla texten till info@terapeuterna.se

Gun och Bertil

Vi känner att vi nu tagit oss till en lugn och trygg plats i vårt förhållande där vi kan bygga vidare på egen hand.

Calle och Nina

Mötena med dig har verkligen hjälpt oss att bli tryggare med varandra. Ett enormt stort tack från oss båda!

Skrämmande att bli lyssnad på

Jag har lärt känna och förstå mig själv på ett helt nytt sätt. Men också hur jag fungerar i relation till andra människor. Terapi är ett annat slags samtal eftersom den jag talar med inte har tillgång till mer än det jag berättar. Det är som att det mest väsentliga i min historia lyfts fram och blir möjligt att tolka och omtolka. Sedan kan det ibland kännas skrämmande att faktiskt bli lyssnad på. Kanske för att det är först då som man hör vad man egentligen säger.

Ylva, 26 år
Att ta sig själv på allvar

Hur ska man förklara vad som fungerar i terapi? Det vet jag inte. Men mellan gångerna är det som att det sker en omgruppering av tankar och känslor. Saker och ting hittar nya platser i minnet, i förhållningssättet till andra och i mitt se att förstå mig själv. Det är spännande. Jag tror att detta att jag beslöt mig för att gå i terapi var ett av mina viktigaste beslut. Att jag tog mig själv på allvar, att jag vågade anförtro mig åt en annan människa och att jag gav mig själv den tid jag behövde. Det har gjort mig till en tryggare person och olika funderingar och grubblerier upptar inte längre min tid. Man skulle kunna säga att jag har blivit sams med tillvaron.

Carin, 52 år
Minnena ser mig

Inom mig bär jag mina tidigare ansikten, som ett träd har sina årsringar. Det är summan av dem som är jag. Spegeln ser bara mitt senaste ansikte, jag känner av alla mina tidigare.

Tomas Tranströmer i ”Minnena ser mig”.
Först när hon vågade …

… prata om sina rädslor och insåg att hon inte var ensam om att ha dem, kunde hon bearbeta dem. Beskrivningen kommer från en intervju med skådespelaren Maria Lundqvist i Mitt i – tidningarna. Och rädslan hon syftar på är den för att ta steget och skilja sig. I flera månader gick Maria i terapi samband med skilsmässan. För att upptäcka att det fanns annat än skuld och skam förknippat med att lämna. ”Hon sa ”du får lov att må bra, du får lov att gå din egen väg.”

Lina och Jonas

Det har varit otroligt lärorikt och vi är så glada över att vi gjorde detta. Stort tack för din kompetens och vägledning.

Nu insåg jag att..

Jag har gått en gång förut och det var jättebra. Då kunde jag äntligen få mamma att låta mig bli vuxen. Den här gången upptäckte jag andra sidor av mig. Att det var jag som höll i navelsträngen och inte ville släppa taget…

Elin, 26 år
De sa barndomen var normalt

Att man skall hämmas under en hel mansålder av ens uppväxt. Dessutom en barndom som alla hävdar var helt normal, tills man genom terapin äntligen får den nödvändiga kontakten med det egna jaget… Det var blod, svett och tårar under en lång tid. Men till slut lärde jag äntligen känna mig själv, sådan som jag verkligen är.

Björn, 60 år
Subventionera terapin

”Terapi är allmänbildning – och borde subventioneras.”
Läs artikeln: Bo Kaspers Orkester berättar vad terapi, både privat och för bandet, betytt för dem.

Klara berättar om sin terapi

Ur en DN- intervju 22.1.2012 med komikern Klara Zimmergren (Mia o Klara).
”Klara började gå i terapi. I galghumoristisk anda kallade hon och hennes vänner det tillstånd hon då var i för att ”vara där nere och dricka det bruna”. Det är på skämt, fast det är allvar. ”Och Klara fick syn på den lilla ledsna fickan efter ganska många år i terapi. Hon lärde sig att leva ensam, med sig själv.””Terapin gjorde henne ”flera kilo lättare” och hon kunde också se att hon värnat väldigt mycket om andra i sina relationer och väldigt lite om sig själv. – Om man som vuxen fortsätter att ta för mycket ansvar för andra så blir det inte bra. Terapin lärde mig att se mina behov. Till slut kunde jag ha myskvällar med mig själv, hyra en sommarstuga några veckor på egen hand. Även som gift har jag behov av den självvalda ensamheten.”

Vill du komma i kontakt?
Samarbetspartner: fristads arbetsskor webbyrå stockholm