”Håll om mig” parrelationskurs
– tjäna på en tidig anmälan

Dags att ta itu med er relation? 
Många par går för länge och är missnöjda, bli inte ett av dem! Vi erbjuder en tvådagars nystart, byt ut tjafs mot mer närhet och gemenskap. 

”Håll om mig” – kursen är två dagar för er som vill förstå, fördjupa och stärka er relation. Den bygger på den internationellt spridda metoden Emotionellt Fokuserad Terapi för par, EFT, skapad av dr Sue Johnson. Det är inte fråga om parterapi utan om en tvådagars intensivkurs. Ett träningsläger eller ett långt gympass för att stärka era relationsmuskler.

Målgrupp

För er som inte känner behov av parterapi men vill förbättra er relation. Ni kanske vill se om ni tillsammans kan lossa vissa knutar, med vår hjälp.
Vi riktar oss också till er som efter många år tillsammans, vill göra en nystart. Eller egentligen alla motiverade för förändring.

Kursledare

Dels är det jag, Anneli Ahlmér, dels min kollega leg. psykoterapeut Ulrica Ehres, Söderstöd, Stockholm.

Innehåll

Vi delar med oss av de viktigaste punkterna vad gäller Anknytningsteorin och Emotionellt Fokuserad Terapi för par (EFT). Kursen bygger på boken ”Håll om mig” av Sue Johnson, (ni får den). Vi tar bl.a upp:

 • Anknytning, kärlekens teori. Vad styr oss och kärleken?
 • Ni lär er hantera ert negativa mönster när ni kör fast. ”Shit, nu är vi där igen…”.
 • Upptäcka varandras ömma punkter som triggar.
 • Ni får med er redskap för att sätta stopp för negativ kommunikation och istället skapa positiva situationer.
 • Att förstå de egna känslorna och lära mer om hur din partner fungerar. ”Varför säger hon att jag inte lyssnar? Jag gör ju inget annat.”
 • Ni får igång samtalet. ”Varför har du inte sagt det här förut?”
 • Hur gör vi för att förlåta känslomässiga sår, går det ens?
 • Två dagars arbete är tänkt att öka närheten och så småningom få igång sexlivet igen för er som tycker det är för sällan.

Hur?

Inledningsvis får ni en film att titta på hemma. Sen är det som på en vanlig kurs. Korta teoripass varvas med filmer där ni får följa tre par på deras resa till en bättre relation. Ni gör också tester, vad tycker den andre egentligen? Kartlägger olika situationer och lär er mycket om er själva och den andre.

För Ulrica och mig är det mycket viktigt att alla känner sig trygga. Inte minst för er män, relationsvärlden består av många kvinnor som ofta är bra på att prata känslor osv. Därför anstränger vi oss för att både innehåll och sätt att tänka ska passa båda könen. 
Och ingen kurs utan glädje, vi kommer att skratta tillsammans, garanterat!
OBS! Inget arbete i storgrupp, ni par arbetar bara med varandra. Ulrica och jag finns där för att hjälpa till om ni kör fast.

När, var och pris?

”Håll om mig” – inget nytt datum satt ännu

 • I Stockholm håller vi till på Farsta Gård, nära Farsta centrum. Platsen är en underbar gammal bruksmiljö daterad till 1642 nära sjön Magelungen.
 • Per par kostar kursen 6 000 kronor inklusive moms. Då får ni boken ”Håll om mig” av dr Sue Johnson samt för- och eftermiddagskaffe under de två dagarna.
  Tidig anmälan brukar löna sig, ni får 500 kronor i rabatt.

Anmälan

Antingen fyller du i intresseanmälan nedan, ringer eller mejlar till Anneli Ahlmér info@terapeuterna.se. 070 – 482 74 14
Och känn er fria att höra av er med frågor!
PS: Vill någon/några ute i landet vara medarrangör? Bra idé!

Vill du komma i kontakt?
Samarbetspartner: fristads arbetsskor webbyrå stockholm