Satsa eller skiljas?

Dagens nyheter skriver den 6.1.2014 att efter jul- och nyårshelgerna väljer hundratals stockholmare att gå skilda vägar.
DN har gjort en genomgång av ansökningarna om skilsmässa till länets tingsrätter. Och den visar att januari månad toppar listan, vid denna tid förra året var det 877 par som ville skiljas.  Fler än någon annan månad på året. Men juni hade hela 682 ansökningar och december 558 stycken.

Enligt den intervjuade psykologen handlar det om att vi under semestern och julhelgerna hinner reagera mer än vanligt på vår partner, eftersom vi tillbringar så mycket tid tillsammans.

Artikeln avslutas med statistik: ”I början på 2000-talet minskade antalet skilsmässor under flera år i Sverige. Men sedan 2006 finns enligt SCB en uppåtgående trend i Stockholmsområdet som överstiger befolkningsökningen. Under 2013 var det totala antalet ansökningar om skilsmässa i länet 7 193, uppger Domstolsverket.”

Frågan är, varför låta det gå så långt? Varför inte satsa på att fördjupa relationen istället för att låta den glida isär?

Källa: www.dagensnyheter.se/Articles/2014/01/06/Nytt-ar–da-skiljer-vi-oss/

Instruktion för skalbaggar

För att man ska kunna flyga
måste skalet klyvas
och den ömtåliga kroppen blottas
För att man ska kunna flyga
måste man gå högst upp på strået
också om det böjer sig
och svindeln kommer

För att man ska kunna flyga måste
modet vara något större än
rädslan och en
gynnsam vind råda

Margareta Ekström

Dela:
Dela:
Samarbetspartner: fristads arbetsskor webbyrå stockholm